loading

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE PENTRU UTILIZATORII WEB-SITE-ULUI WWW.Motiko.RO

 RESPECTAREA DREPTULUI LA CONFIDENTIALITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

 Motiko respecta dreptul dumneavoastra la confidentialitate. Aceasta politica rezuma informatiile identificabile personal pe care le putem colecta prin intermediul web-site-ului si modul in care putem utiliza aceste date. Alexandrion va culege numai informatii pe care dumneavoastra le oferiti voluntar.

 

DATELE PERSONALE

 Datele cu caracter personal ce pot fi colectate sunt: numele, adresa, numarul de telefon sau adresa de email sau alte date cu caracter personal in masura in care acestea sunt trimise de catre vizitator la adresa office@ Motiko.ro . De asemenea, datele de mai sus sunt colectate de  Motiko in masura in care aceste date sunt comunicate de vizitator prin telefon.

 

Prin completarea si trimiterea formularelor puse la dispozitia vizitatorilor pe web-site, cu date personale , acestia isi dau in mod expres si nemijlocit consimtamantul asupra prelucrarii acestor date in vederea realizarii scopurilor/obiectivelor inscrise pe web-site in legatura cu respectivul formular.  Motiko si/sau imputernicitii sai vor utiliza aceste informatii pentru a raspunde cererii de informatii a vizitatorilor sau in scopurile care sunt prezentate pe web-site. Pentru acest scop, aceste date pot fi utilizate pentru a contacta utilizatorii in scopurile pentru care acestia le-au furnizat.

 

Datele cu caracter personal furnizate de catre utilizator pe acest web-site nu vor fi transferate catre nici o terta parte cu exceptia imputernicitilor  Motiko sau in cazul in care se specifica altfel in formularul sau informatiile existente pe web-site. Periodic, aceste informatii vor putea fi folosite pentru o mai buna intelegere a necesitatilor utilizatorilor si pentru a imbunatati produsele si serviciile apartinand proprietarului site-ului. Este posibil ca aceste informatii sa fie utilizate pentru a contacta utilizatorii.

 

Proprietarul acestui site va asigura utilizatorilor dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor si dreptul de opozitie, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in M.Of. nr. 790 din 12 decembrie 2001. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe adresa din sectiunea Contact.

 

Exista situatii in care proprietarul site-ului ofera utilizatorilor sai posibilitatea accesarii facile a site-ului incepand cu a doua utilizare, prin memorarea parolei introdusa in prealabil de catre utilizator. Prin activarea optiunii puse la dispozitie de catre proprietarul site-lui, utilizatorul isi da consimtamantul pentru folosirea mijloacelor automate de recunoastere a utilizatorului incepand cu urmatoarea utilizare. Proprietarul site-ului garanteaza ca informatiile obtinute in acest mod vor fi utilizate in exclusivitate pentru destinatia mentionata mai sus.

 

PRELUAREA SI PRELUCRAREA ANONIMA A DATELOR

 Puteti vizita acest site de web fara a ne comunica identitatea dumneavoastra. Vom culege informatii informatii generale, precum tipul de browser pe care il utilizati, fisierele pe care le solicitati si numele domeniului si tara din care solicitati informatiile. Aceste informatii pot fi folosite in scopuri statistice; veti ramane un utilizator anonim.

 

TRANSMITEREA DATELOR LA TERTI

  Motiko respecta dreptul dumneavoastra la confidentialitate. Transmiterea datelor catre terti (altii decat imputernicitii  Motiko), prin vanzarea, inchirierea, schimbarea sau prin orice alta modalitate a acestora, nu se va face decat in cazul in care exista acordul ferm al persoanei care a transmis aceste date.

 

CONFIDENTIALITATE

 Siguranta datelor trimise de dumneavoastra este foarte importanta pentru noi. Inainte de a fi transmise pe internet, acestea vor fi securizate. De asemenea, in vederea asigurarii confidentialitatii si integritaţii datelor cu caracter personal,  Motiko a implementat masuri tehnice si organizatorice de securitate a prelucrarii datelor cu caracter personal.

 

COOKIES

 Unele dintre paginile noastre de web pot conţine fisiere temporare (“cookies"), care reprezintă date ce pot fi trimise către browserul dumneavoastră de web şi memorate în computerul dumneavoastră. Acest lucru permite serverului nostru să vă “recunoască" atunci când vizitaţi web-site-ul în viitor. Majoritatea browserelor de web pot fi configurate să nu accepte cookies sau să vă anunţe când un cookie este trimis către dumneavoastră.

 Site-ul motko.ro utilizează cookie-uri


1. Informații generale

2. Ce este un cookie?

3. Care sunt avantajele cookie-urilor?

4. Care este durata de viață a unui cookie?

5. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?

6. Cum sunt folosite cookie-urile de catre motko.ro?

7. Securitate și probleme legate de confidențialitate

8. Dezactivarea cookie-urilor


1. Informații generale

Informațiile prezentate în continuare au scopul de a aduce la cunostință utilizatorului detalii privind plasarea, gestionarea și utilizarea cookie-urilor de către site-ul motko.ro. În cazul în care aveți nelămuriri sau aveți nevoie de informații suplimentare față de cele enunțate mai jos, ne puteti contacta utilizând forumarul de contact.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile care urmează:

Site-ul motko.ro (website, site) folosește cookie-uri proprii și cookie-uri de la terțe părți pentru a furniza vizitatorilor o mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

Cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe internet, cum ar fi:

Personalizarea anumitor setări precum: setari privind sortari, starea de conectare, filtrări ș.a.m.d.

Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum este utilizat site-ul de către utilizatori, având ca scop îmbunatățirea de ușurintă a acestuia;

Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experientă de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai placută;

Îmbunătățesc eficiența publicității online.

2. Ce este un cookie?

Un Cookie (termen cunoscut și ca "browser cookie" sau "HTTP cookie") este un fișier de tip text de mici dimensiuni, format din litere, cifre și alte simboluri, care va fi stocat pe computerul sau terminalul mobil ori alt echpament utilizat pentru accesarea site-ului sau aplicațiilor motko.ro.

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un webserver unui navigator de internet (browser web - ex: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox etc.) cu scopul de a stoca date privind statistici, preferințe sau alte informații oferite de către utilizator.

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.


Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookieuri de sesiune - acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul autentificării/deautentificarii dintr-un cont).

Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (și în general depinde de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de "third party cookies" (cookieuri plasate de terți) - care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încat sa fie livrată publicitate cat mai relevantă pentru utilizatori.

3. Care sunt avantajele cookie-urilor?


Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Astfel, un cookie poate asigura o experiența de navigara facilă și confortabilă.


4. Care este durata de viață a unui cookie?


Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singură sesiune (session cookies) si nu mai sunt reținute odată de utilizatorul a parasit website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.


5. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?


Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte părți pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului și ele se numesc "third party cookies" pentru că nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.


6. Cum sunt folosite cookie-urile de către motko.ro?


O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:


  • Cookie-uri de performanță a site-ului
  • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de înregistrare
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
  • Cookie-uri pentru reținerea filtrării, sortării sau reținerea de comenzi în coșul de cumpărături

7. Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookieurile nu pot fi viruși. Acestea sunt obiecte de tip text ce nu pot fi auto-executate, în consecință acestea nu se pot duplica, prelua conținut din afara navigatorului (browserului web) și nu pot executa aplicații interne sau operațiuni de ștergere/copiere de pe hard-disk-ul utilizatorului.

Atenție: Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și in mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.


Pentru mai multe detalii privind drepturile de confidențialitate apăsați aici


8. Dezactivarea cookie-urilor

Prin dezactivarea cookie-urilor se înțelege blocarea/oprirea scrierii sau citirii de informații în sesiunea de cookie.

Dezactivarea cookie-urilor poate duce la funcționalitate defectuoasă atât a site-ului motko.ro cât și a altor site-uri.


PROTOCOL DE ACCES

 Accesul dumneavoastra la acest site de web poate fi permis pe baza in baza unui protocol.  Motiko isi rezerva dreptul de a folosi aceste informatii in exclusivitate in scopuri statistice, pentru a-si putea imbunatati anumite produse, concepte de service si site-ul de web.

 

ACORDUL UTILIZATORULUI

 Prin folosirea oricaror mijloace automate de transmitere a informatiei (i.e: optiuni de genul "sunt de acord", "ok", "trimite", etc), utilizatorul confirma ca a citit si inteles prezenta Politica de Confidentialitate si ca este de acord cu continutul acesteia. Pentru orice nelamuriri cu privire la continutul aceasteia, utilizatorul este rugat sa se adreseze la telefonul consumatorului mentionat in sectiunea “Contact" de pe acest web-site.